Strip Turnhout


Recensie

Hauteville house (Duval, Gioux, Quet & Beau)

Hauteville house is het huis op het kanaaleiland Guernsey waar de Franse bestsellerauteur Victor Hugo als banneling verbleef toen hij zich wat al te hevig verzette tegen het regime van Napoleon III. Dit gegeven staat ook min of meer centraal in deze vierdelige stripreeks. Vanuit het huis worden namelijk heel wat commandoacties voorbereid tegen deze onpopulaire Franse keizer. Het sympathieke hoofdpersonage Gavroche heeft de flair van een jonge Roger Moore en laveert zich zonder al te veel kleerscheuren door dit spectaculair avonturenverhaal. Het verhaal speelt zich af in de 2de helft van de 19de eeuw, maar er worden zoveel gadgets en anachronismen in verwerkt dat het zowaar een Verniaanse touch meekrijgt. Heel onderhoudend zijn bv. de verwijzingen naar het Monopolyspel of het internet, 2 zaken waar men in de realiteit nog heel wat jaren op moest wachten. Hoewel het verhaal tegen een strak tempo verteld wordt, kon het mij geen 4 albums blijven boeien en daar hebben de soms slordige en onnauwkeurige tekeningen van Gioux veel mee te maken. (MS)


Duval, Gioux, Quet & Beau
Hauteville house (4 delen), Silvester, 48p., €14,95 per deel
**(*)

15 October 2012, 10:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina