Strip Turnhout


Recensie

Hauteville house (Duval, Gioux, Quet & Beau)

Hauteville house is het huis op het kanaaleiland Guernsey waar de Franse bestsellerauteur Victor Hugo als banneling verbleef toen hij zich wat al te hevig verzette tegen het regime van Napoleon III. Dit gegeven staat ook min of meer centraal in deze vierdelige stripreeks. Vanuit het huis worden namelijk heel wat commandoacties voorbereid tegen deze onpopulaire Franse keizer. Het sympathieke hoofdpersonage Gavroche heeft de flair van een jonge Roger Moore en laveert zich zonder al te veel kleerscheuren door dit spectaculair avonturenverhaal. Het verhaal speelt zich af in de 2de helft van de 19de eeuw, maar er worden zoveel gadgets en anachronismen in verwerkt dat het zowaar een Verniaanse touch meekrijgt. Heel onderhoudend zijn bv. de verwijzingen naar het Monopolyspel of het internet, 2 zaken waar men in de realiteit nog heel wat jaren op moest wachten. Hoewel het verhaal tegen een strak tempo verteld wordt, kon het mij geen 4 albums blijven boeien en daar hebben de soms slordige en onnauwkeurige tekeningen van Gioux veel mee te maken. (MS)


Duval, Gioux, Quet & Beau
Hauteville house (4 delen), Silvester, 48p., €14,95 per deel
**(*)

15 October 2012, 10:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina