Strip Turnhout


Recensie

De ongelofelijke avonturen van Kobijn 7: In de hel is elke dag hetzelfde (Trondheim)

Lewis Trondheim behoort  met zijn ‘Donjon’ al enige tijd tot de topverkopers in het stripwereldje. Toch zijn we niet altijd even wild van de man die hoogtes (‘Mister O’ bijvoorbeeld) en laagtes (de zoveelste ‘Donjon’-spin-off) lijkt af te wisselen. Aanvankelijk waren we ook niet overtuigd van de kwaliteiten van deze  ‘Kobijn’, waarvan het eerste album ook alweer uit 1993 dateert.  Toch is dit zevende album echt de moeite waard. Qua inhoud sluit het wat aan bij het vorige deel waar Kobijn ook met vriendin Nadia op reportage gaat.  Trondheim slaagt erin om dit metro-boulot-dodo-verhaal boeiend te houden door met spitsvondige dialogen en leuke grappen het recht-door-zee scenario te larderen. Kunnen we dit album toch weer in de pluskolom van deze veelschrijver plaatsen… (MS)


Lewis Trondheim
‘De ongelofelijke avonturen van Kobijn 7: In de hel is elke dag hetzelfde’,
Silvester, 48 blz., €14.95
***

30 October 2012, 15:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina