Strip Turnhout


Recensie

Alim de leerlooier 2: Verdreven (Lupano, Augustin & Penloup)

De achteloze lezer die deze reeks liet passeren omwille van de wat naïeve voorplaat van het eerste deel, kunnen we toch met klem aanraden zijn mening te herzien. De ‘Alim’-reeks biedt namelijk meer dan voldoende kwaliteit om tot het kruim van de 21ste-eeuwe strips te kunnen behoren. Bovendien leek het quasi onmogelijk dat we woorden als ‘heroic fantasy’ en ‘spiegel van de maatschappij’ ooit nog in een zin zouden moeten gebruiken. Lupano verwerkt namelijk vele subtiele verwijzingen naar de actualiteit (godsdienstwaanzin, structurele armoede,…) in zijn scenario en zorgt er zo voor dat het album moeiteloos de vaak belabberde kwaliteit van de vele ‘Lord of the Rings’-klonen overstijgt. Tekenares Augustin komt eigenlijk uit de tekenfilmwereld, werkte ooit nog voor Disney en was een van de drijvende krachten achter de animatiefilm rond Corto Maltese.  Ze bewijst hier met een uitgekiende beeldvoering, perfect gedoseerde actiescènes en een treffende inkleuring dat ze ook het stripmedium tot in de puntjes beheerst. In totaal verschenen er vier albums rond Alim en er zijn geen plannen voor een tweede cyclus. We gaan het nog jammer vinden. (MS)


Wilfrid Lupano, Virginie Augustin & Geneviève Penloup
‘Alim de leerlooier 2: Verdreven’, Silvester, 48 blz., € 14,95.
****

16 October 2012, 15:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina