Strip Turnhout


Recensie

Nicolas Eymerich 2 (Zentner, Evangelisti & Sala)

‘Nicolas Eymerich’, onze favoriete inquisiteur, is een bevreemdende reeks, zowel qua tekenstijl als qua avontuur. Eymerich wordt geconfronteerd met het lijkje van een tweekoppige baby en gaat op zoek naar het verhaal achter deze akelige vondst.

Scenarist Zentner heeft hier heel overtuigend een van de boeken van de Italiaanse fantasy-auteur Evangelisti tot een tweedelige strip herwerkt. Hoewel Eymerich een bestaand historisch personage is, vond die het toch nodig om een parallel futuristisch verhaal in deze boeiende biografie binnen te smokkelen. Deze ‘randanimatie’ heeft vaagweg iets met het inquisitieverhaal te maken, maar is er ons inziens toch maar wat bij de haren bij getrokken.

David Sala’s fauvistische stijl is er gelukkig recht op en draagt bij tot de wat surreële sfeer van het geheel. De eerste twee albums vormen een mooi afgerond verhaal, maar Silvester heeft zich gelukkig geëngageerd om ook de volgende delen uit te brengen. (MS)


Jorge Zentner, Valerio Evangelisti & David Sala
‘Nicolas Eymerich 2’, Silvester, 48 blz., €14,95
***

18 October 2012, 10:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina