Strip Turnhout


Recensie

Arthur 7: Peredur de onbevangene (Chauvel, Lereculey & Simon)

In de jaren 1960 startte Willy Vandersteen in zijn Rode Ridder-reeks al een eigen Arthuradaptatie op (vanaf album 19). Hoewel hij zich maar heel losjes baseerde op de oorspronkelijke mythe, kregen we toch een vrij duidelijk beeld van het hele verhaal.

Scenarist Chauvel gebruikte hier de allereerste Gallische teksten over de Arthurlegende als inspiratiebron, in plaats van de middeleeuwse bronnen die meer gemeengoed zijn. Dit leidt wel eens tot naamsverwarring, want zo is de Peredur uit de titel eigenlijk de bekende held Parcival. Het verhaal is vakkundig in beeld gebracht, maar we konden ons niet van de indruk ontdoen dat de hele sage misschien ook wel in zes albums had kunnen verteld worden.

Mede doordat ze ook deze sterke reeks was kwijtgespeeld, moest  uitgeverij Talent in 2007 de boeken toe doen. Silvester gaf de reeks de hardcoverbehandeling die ze verdient en (her-)lanceerde alle 9 delen in het voorjaar van 2008. Wel jammer voor de fans van het eerste uur, die natuurlijk de 6 ‘normale’ delen al in hun boekenkast hadden staan. (MS)


David Chauvel, Jérôme Lereculey & Jean-Luc Simon
‘Arthur 7: Peredur de onbevangene’, Silvester,  56 blz., € 14,95.
***

16 October 2012, 12:47 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina