Strip Turnhout


Recensie

De lemen troon 1: De ridder met de bijl (Jarry, Richemond & Theo)

In ‘De lemen troon’ wordt een duistere periode van de Franse geschiedenis onder de loep genomen: koning Karel de Waanzinnige van Frankrijk ziet zijn rijk verder uiteenvallen tijdens  de Honderdjarige Oorlog. Deze periode leverde al veel dankbare vertelstof op; ook Jeanne d’Arc bijvoorbeeld speelde een prominente rol bij de verdere afwikkeling van deze ingewikkelde strijd. Historisch gezien zal dit album wel kloppen, aangezien medescenariste Richemond als historica verbonden is aan het Louvre en zich bijgevolg niet kan permitteren geschiedkundige kemels te schieten. Samen met Jarry werkt ze trouwens ook aan de reeks ‘De roos en het kruis’, uitgegeven bij Daedalus. Een snelle opeenvolging van feiten en een overvloed aan personages, zorgen er jammer genoeg wel voor dat de vertelling nogal aan de houterige kant is. Die extra historische informatie op het einde is hier dus geen overbodige luxe. Nieuwkomer Théo (Caneschi) valt op met een knappe cover, maar weet die lijn vooralsnog geen volledig album vol te houden. Niettemin een reeks om in het oog te houden. (MS)


Nicolas Jarry, France Richemond & Theo
‘De lemen troon 1: De ridder met de bijl’, Silvester, 48 blz., €14,95.
***

17 October 2012, 09:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina