Strip Turnhout


Recensie

Schatjes 2: Op mannenjacht (De Pins)

Vergis je niet: de popperige figuurtjes en de Mega Mindy-kleuren die Arthur de Pins in zijn ‘Schatjes’-boeken aansleept, vormen een pracht van een dubbele bodem. Suikergoed en marsepein, zo ziet het er bij eerste oogopslag allemaal uit, maar deze boeken gaan over porno, gluren, hongerige dames en wat dies meer zij. Dat contrast tussen vorm en inhoud is heel onderhoudend. De string als machtig wapen in de strijd der seksen, ik houd er wel van. Waar je in andere strips op de binnenbladzijden van de kaft de hoofdfiguren geserveerd krijgt, daar staan hier alle denkbare soorten dildo’s keurig op een rij.

‘Schatjes’ is origineel en keurig vormgegeven. In die vormgeving heeft de computer uiteraard een belangrijk aandeel, maar wie maalt erom. Het scenario is doorgaans op niveau. Als er al eens een mindere grap tussenzit, neemt de tekening het wel over.  En ook wel eens een keertje een vermelding waard: de vertaler heeft zijn werk uitstekend gedaan. Op geen enkel moment heb je de indruk NIET met een originele tekst te maken te hebben. Vakwerk. (IV)


Arthur De Pins
‘Schatjes 2: Op mannenjacht’, Silvester, 48 blz., €9,95.
****

18 October 2012, 16:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina