Strip Turnhout


Recensie

Hé meisjes, eerste deel (Lepage & Michel)

Héél verschillend, dat is het minste wat je kan zeggen over de milieus waarin de drie meisjes die centraal staan in deze strip opgroeien. En toch is er één ding dat hen bindt: vriendschap. Emmanuel Lepage (onder meer bekend van ‘Muchacho’) ging voor deze intrigerende strip scheep met Sophie Michel, de moeder van zijn kinderen. Spectaculair kan je het opzet van dit tweeluik (in deel twee staat de adolescentie van de meisjes centraal) niet noemen: we zien drie meisjes opgroeien, van bij hun geboorte, elk in hun eigen situatie, en onderweg vinden ze mekaar. Ze maken plezier, en ze krijgen klappen. Het scenario van Michel is sober en mooi in zijn onnadrukkelijkheid. Lepage lijkt de ideale tekenaar, en kiest hier voor een erg geslaagde rechtstreekse inkleuring. Uitstekend boek. (MG)


Emmanuel Lepage & Sophie Michel
‘Hé meisjes, eerste deel’, Silvester, 64 blz., €14,95.
***

18 October 2012, 17:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina