Strip Turnhout


Recensie

Hemel in puin 1 (Pinard & Dauger)

Er zijn strips die zich tot een breed publiek richten. Er zijn ook strips die zich tot een klein, erg beperkt publiek van stripliefhebbers richten. Daarnaast ontstond de voorbije jaren ook een nieuw genre: strips die zich tot een niche buiten de stripwereld richten. Strips voor liefhebbers van oude auto’s bijvoorbeeld. Of, zoals het geval is bij ‘Hemel in puin’, liefhebbers van historische vliegtuigen.

Intrinsiek zou ‘Hemel in puin’ een interessante reeks kunnen worden. De verhaalstof (Duitse piloten in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog, wanneer de Duitsers al lang beseffen dat ze de oorlog gaan verliezen) is interessant, en de opbouw van het verhaal kan je zonder meer geslaagd noemen. Maar naarmate de reeks vordert verschuift het scenario steeds meer naar de achtergrond, en wordt het vooral zaak om zoveel mogelijk vliegtuigen te laten zien. Daarmee zal deze iets te cleane Klare Lijn-strip de vliegtuigliefhebbers ongetwijfeld plezieren, maar wie in de eerste plaats een goed verhaal verwacht, zal toch een klein beetje op zijn of haar honger blijven. (ZS)


Pinard & Dauger 
‘Hemel in puin 1’,
Silvester Strips, 46 blz., €16,95.
***

25 October 2012, 11:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina