Strip Turnhout


Recensie

Boven de wolken (Hautière & Hugault)

Bij het lezen van dit tweeluik schoten ons hele sequenties uit de film ‘Pearl Harbour’ regelmatig door het hoofd. Twee toppiloten, een knap meisje, heroïsche luchtgevechten… kortom, de hele zwikzwak vinden we ook in deze ‘Boven de wolken’ terug. Hoewel het scenario in onze ogen geen echte hoogvlieger is (gouden medaille bij de Koperen Kiekeboe 2008, het wereldkampioenschap flauwe woordspelingen), waren we wel aangenaam verrast door de luchtige tekeningen (zilver) die het verhaal echt wel naar een hoger niveau tillen (brons). Vooral in het tweede deel gooit nieuwkomer Hugault alle remmen los en leeft hij zich uit in een gedetailleerde uitwerking van de spectaculaire luchtcapriolen.

Louter tekstueel had het verhaaltje misschien ook in één deel afgehaspeld kunnen worden, maar gelukkig liet men Hugault de nodige tijd en ruimte om alles tot in de puntjes af te werken. Zo kreeg deze reeks zelfs de goedkeuring van het Franse Luchtvaartmuseum bij Parijs. (MS)


Régis Hautière & Romain Hugault
‘Boven de wolken’ (delen 1 en 2), Silvester, 48 blz., €14,95 per deel.
***

16 October 2012, 17:55 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina