Strip Turnhout


Recensie

Boven de wolken (Hautière & Hugault)

Bij het lezen van dit tweeluik schoten ons hele sequenties uit de film ‘Pearl Harbour’ regelmatig door het hoofd. Twee toppiloten, een knap meisje, heroïsche luchtgevechten… kortom, de hele zwikzwak vinden we ook in deze ‘Boven de wolken’ terug. Hoewel het scenario in onze ogen geen echte hoogvlieger is (gouden medaille bij de Koperen Kiekeboe 2008, het wereldkampioenschap flauwe woordspelingen), waren we wel aangenaam verrast door de luchtige tekeningen (zilver) die het verhaal echt wel naar een hoger niveau tillen (brons). Vooral in het tweede deel gooit nieuwkomer Hugault alle remmen los en leeft hij zich uit in een gedetailleerde uitwerking van de spectaculaire luchtcapriolen.

Louter tekstueel had het verhaaltje misschien ook in één deel afgehaspeld kunnen worden, maar gelukkig liet men Hugault de nodige tijd en ruimte om alles tot in de puntjes af te werken. Zo kreeg deze reeks zelfs de goedkeuring van het Franse Luchtvaartmuseum bij Parijs. (MS)


Régis Hautière & Romain Hugault
‘Boven de wolken’ (delen 1 en 2), Silvester, 48 blz., €14,95 per deel.
***

16 October 2012, 17:55 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina