Strip Turnhout


Recensie

Apache Junction. Boek 1 (Nuyten)

De Nederlandse stripmaker Peter Nuyten kan tekenen. Hij kan zelfs goed tekenen. Ook cowboys, indianen en zelfs paarden krijgt hij op een geloofwaardige manier uit zijn pen. Dat heeft hij onder meer geleerd van Jean Giraud, de tekenaar van de westernstrip ‘Blueberry’. Wie ‘Apache Junction’ openslaat ziet meteen dat Giraud dé referentie van Nuyten is. Ook het verhaal is meer dan zomaar wat schatplichtig aan ‘Blueberry’.

Zelfs in die mate, dat het een probleem wordt. Want ‘Apache Junction’ doet zijn best zo hard op ‘Blueberry’ te lijken, dat het wel namaak-‘Blueberry’ lijkt. Nuyten heeft een uitstekend voorbeeld gekozen, maar is dan – vrezen wij – vergeten een vadermoord te plegen en een eigen plaats onder de zon te zoeken. Ugh, Vurige Poema heeft gesproken. (TH)


Peter Nuyten
‘Apache Junction. Boek 1’,
Silvester, 48 blz., €16,95.
**

25 October 2012, 14:47 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina