Strip Turnhout


Recensie

Sigmund: zeventiende sessie (De Wit)

Het is ons ondertussen bekend, dat niets ontziende cynisme van psychiater Sigmund.  Onveranderlijk treedt hij zijn patiënten tegemoet met de harteloosheid die ze verdienen, de losers. Of het nu een depressieve moeder met onopvoedbare koters betreft, of een verliefde sukkel op de dool, of enig ander triest specimen van de menselijke soort, Sigmund weet ze allemaal op dezelfde onnavolgbare wijze verder de verdommenis in te trappen. Maar het moet gezegd: nauwelijks heeft zijn eigen derrière de barkruk geraakt, of de sexy dame naast hem serveert hem een koekje van eigen deeg.

Je zou denken dat er na zoveel jaren in de krant wat sleet moet komen op een gagstrip die zich toch in een behoorlijk smalle niche bevindt. Niet dus, of laten we streng zijn en zeggen: nauwelijks. Peter De Wit schiet dan ook met scherp in alle richtingen, in de eerste plaats op de psychiatrie zelf, maar verder op burkadames, school, ouders, kinderen enzovoort. ‘Ik ben niet tevreden over de seksuele opvoeding die ik heb gekregen’, zegt het gebrilde knulletje in de stoel . ‘Hoezo?’, vraagt Sigmund, niet geheel ongeïnteresseerd. ‘Ik werd er niet geil van’, zegt het mannetje. Mooi toch? (IV)


Peter De Wit
‘Sigmund zeventiende sessie’, De Harmonie, 72 blz., €8,50.
***

17 October 2012, 10:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina