Strip Turnhout


Recensie

Tot ziens, Justine Keller (Spinvis & Kolk)

Erik de Jong (beter bekend als Spinvis) houdt van strips. En hij houdt van tekenaar Hanco Kolk (‘S1ngle’, ‘Meccano’). Kolk deelde de voorbije jaren al tekenend vaak het podium met Spinvis, en met dit boek (dat hoort bij de gelijknamige nieuwe cd van de groep) gaan de beide heren nog een stapje verder. Kolk tekende een heel album bij mekaar waarin hij de songs van de nieuwe Spinvis-cd in beeld brengt. Elk nummer in een andere stijl, maar steeds met evenveel zwier en soepelheid. De tekenaar experimenteert ook met fotografie en het gebruik van schaduwen, zonder dat dit de leesbaarheid in de weg staat. En wat meer is, u krijgt er de cd zomaar gratis en voor niks bij. Net als de muziek gaan ook de tekeningen van erg ingetogen naar uitbundig. (TH)

Spinvis & Hanco Kolk
‘Tot ziens, Justine Keller’,
De Harmonie, 128 blz., €24,90. (met cd)
****

24 October 2012, 15:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina