Strip Turnhout


Recensie

Tot ziens, Justine Keller (Spinvis & Kolk)

Erik de Jong (beter bekend als Spinvis) houdt van strips. En hij houdt van tekenaar Hanco Kolk (‘S1ngle’, ‘Meccano’). Kolk deelde de voorbije jaren al tekenend vaak het podium met Spinvis, en met dit boek (dat hoort bij de gelijknamige nieuwe cd van de groep) gaan de beide heren nog een stapje verder. Kolk tekende een heel album bij mekaar waarin hij de songs van de nieuwe Spinvis-cd in beeld brengt. Elk nummer in een andere stijl, maar steeds met evenveel zwier en soepelheid. De tekenaar experimenteert ook met fotografie en het gebruik van schaduwen, zonder dat dit de leesbaarheid in de weg staat. En wat meer is, u krijgt er de cd zomaar gratis en voor niks bij. Net als de muziek gaan ook de tekeningen van erg ingetogen naar uitbundig. (TH)

Spinvis & Hanco Kolk
‘Tot ziens, Justine Keller’,
De Harmonie, 128 blz., €24,90. (met cd)
****

24 October 2012, 15:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina