Strip Turnhout


Recensie

Chagall in Rusland (Sfar)

Je neemt een paar elementen uit het leven van een schilder, plundert wat hij afbeeldt op zijn schilderijen, duikt in zijn jeugd en zijn belevingswereld, gooit dat alles op een hoopje, en distilleert daar vervolgens een surrealistische fabel uit. Dat is wat de bijzonder productieve Franse stripmaker en regisseur Joann Sfar doet in ‘Chagall in Rusland’, een intrigerende strip over de joodse jeugd van de Russisch-Franse schilder Marc Chagall. Een intelligent verhaal over liefde, muziek, theater, schilderkunst, oorlog, de Russische revolutie en jodendom dat alle kanten tegelijk opstuitert, en overgave van de lezer vergt. Feiten zijn voor Sfar slechts een aanleiding om zijn fantasie op een op geen enkele manier beteugelde wijze de vrije loop te laten.  Love it or hate it, wellicht. Wij behoren alvast tot de eerste groep. (TH)Joann Sfar
‘Chagall in Rusland’,
Blloan/Ballon Media, 128 blz., €24,95.
****

25 October 2012, 13:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina