Strip Turnhout


Recensie

Assassin’s Creed (Corbeyran & Defali)

Soms zijn er strips die een film worden, boeken die een strip worden, zijn er pretparkattracties die een film worden, kinderacts die een strip worden. De gamegoeroes van het Franse Ubisoft dachten wellicht dat de tijd rijp was om hun adventure game ‘Assassin’s Creed’ naar het stripmedium te vertalen. Grappig is dat er hierrond twee parallelle circuits opgestart zijn: eentje bij het Amerikaanse DC Comics, waarbij men het comicformaat respecteert (en waar Dark Dragon de rechten op de Nederlandse vertaling heeft weten binnen te halen) en eentje bij de nieuwe uitgeverij ‘Les deux royaumes’, die hiervoor speciaal in het leven is geroepen door Ubisoft.

Gelukkig was het verhaal achter het game sterk genoeg, want scenarist Corbeyran (‘Wet van de 12 tafelen’, ‘Imago Mundi’, ‘Levenslijnen’…) schurkt wel heel dicht tegen het origineel aan. Hij werkt voor de zoveelste keer samen met Defali (‘Uchronies: New York’, ‘De wet van de 12 tafelen’), die hier met zijn te houterige stijl weer geen next level weet te bereiken. Kortom: het game is beter dan de strip. (MS)


Eric Corbeyran & Djillali Defali
‘Assassin’s Creed’ (verschillende delen),
Ballon Media, 48 blz., €8,95
***

25 October 2012, 10:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina