Strip Turnhout


Recensie

Assassin’s Creed (Corbeyran & Defali)

Soms zijn er strips die een film worden, boeken die een strip worden, zijn er pretparkattracties die een film worden, kinderacts die een strip worden. De gamegoeroes van het Franse Ubisoft dachten wellicht dat de tijd rijp was om hun adventure game ‘Assassin’s Creed’ naar het stripmedium te vertalen. Grappig is dat er hierrond twee parallelle circuits opgestart zijn: eentje bij het Amerikaanse DC Comics, waarbij men het comicformaat respecteert (en waar Dark Dragon de rechten op de Nederlandse vertaling heeft weten binnen te halen) en eentje bij de nieuwe uitgeverij ‘Les deux royaumes’, die hiervoor speciaal in het leven is geroepen door Ubisoft.

Gelukkig was het verhaal achter het game sterk genoeg, want scenarist Corbeyran (‘Wet van de 12 tafelen’, ‘Imago Mundi’, ‘Levenslijnen’…) schurkt wel heel dicht tegen het origineel aan. Hij werkt voor de zoveelste keer samen met Defali (‘Uchronies: New York’, ‘De wet van de 12 tafelen’), die hier met zijn te houterige stijl weer geen next level weet te bereiken. Kortom: het game is beter dan de strip. (MS)


Eric Corbeyran & Djillali Defali
‘Assassin’s Creed’ (verschillende delen),
Ballon Media, 48 blz., €8,95
***

25 October 2012, 10:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina