Strip Turnhout


Recensie

Black Page (Giroud, Lapière & Meyer)

De schrijver Carson McNeal in deze striproman is duidelijk verwant aan J.D. Salinger, de schrijver van ‘De vanger in het koren’ die zich op een bepaald moment uit het publieke leven terugtrok. ‘Black Page’ is het verhaal van een jonge journaliste die op zoek gaat naar de schrijver, met het uiteindelijke doel hem te interviewen. Dat blijkt te lukken. De strip doet het relaas van die zoektocht, die op een heel intelligente manier wordt verstrengeld met de roman waar Carson McNeal op dat moment aan blijkt te werken. Uiteindelijk gaan die twee werelden (de echte en de verzonnen) steeds meer door mekaar lopen. Een heel zorgvuldig gecomponeerd boek, met veel talent in beeld gebracht door tekenaar Ralph Meyer. Een echte ontdekking. (TH)

Giroud, Lapière & Ralph Meyer
‘Black Page’,
Blloan/Ballon Media, 104 blz., €17,95.
****

24 October 2012, 16:36 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina