Strip Turnhout


Recensie

Black Page (Giroud, Lapière & Meyer)

De schrijver Carson McNeal in deze striproman is duidelijk verwant aan J.D. Salinger, de schrijver van ‘De vanger in het koren’ die zich op een bepaald moment uit het publieke leven terugtrok. ‘Black Page’ is het verhaal van een jonge journaliste die op zoek gaat naar de schrijver, met het uiteindelijke doel hem te interviewen. Dat blijkt te lukken. De strip doet het relaas van die zoektocht, die op een heel intelligente manier wordt verstrengeld met de roman waar Carson McNeal op dat moment aan blijkt te werken. Uiteindelijk gaan die twee werelden (de echte en de verzonnen) steeds meer door mekaar lopen. Een heel zorgvuldig gecomponeerd boek, met veel talent in beeld gebracht door tekenaar Ralph Meyer. Een echte ontdekking. (TH)

Giroud, Lapière & Ralph Meyer
‘Black Page’,
Blloan/Ballon Media, 104 blz., €17,95.
****

24 October 2012, 16:36 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina