Strip Turnhout


Recensie

De zoon van Rembrandt (Robin)

In de graphic novel ‘De zoon van Rembrandt’ volgt de lezer ongeveer 300 met schetsen gevulde pagina’s lang het korte leven van Titus, de enige zoon van Rembrandt van Rijn en zijn vrouw, Saskia van Uylenburgh. Van zijn jeugd tot zijn vroegtijdig overlijden op de leeftijd van 26 jaar brengt auteur Robin (pseudoniem van Pascal Gindre) hoofdstuk per hoofdstuk het leven van Titus in beeld, en gunt hij de lezer zo ook een blik op de kleine kantjes van diens beroemde vader: Rembrandt mag dan een bijzonder getalenteerd schilder geweest zijn, een goed zakenman of een brave echtgenoot was hij zeker niet. Veel diepgang of complexiteit krijgt deze vertelling echter niet mee, en dat is jammer. Bovendien weet de koddige, speelse, zeer schetsmatige tekenstijl (die duidelijk verwantschap vertoont met die van Roald Dahl-illustrator Quentin Blake) zeker geen 300 pagina’s lang te overtuigen. Dit is een dik boek met slechts een mager verhaal: een gemiste kans. (AG)


Robin
‘De zoon van Rembrandt’,
Blloan/Ballon Media, 304 blz., €19,95.
**

24 October 2012, 18:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina