Strip Turnhout


Recensie

De zoon van Rembrandt (Robin)

In de graphic novel ‘De zoon van Rembrandt’ volgt de lezer ongeveer 300 met schetsen gevulde pagina’s lang het korte leven van Titus, de enige zoon van Rembrandt van Rijn en zijn vrouw, Saskia van Uylenburgh. Van zijn jeugd tot zijn vroegtijdig overlijden op de leeftijd van 26 jaar brengt auteur Robin (pseudoniem van Pascal Gindre) hoofdstuk per hoofdstuk het leven van Titus in beeld, en gunt hij de lezer zo ook een blik op de kleine kantjes van diens beroemde vader: Rembrandt mag dan een bijzonder getalenteerd schilder geweest zijn, een goed zakenman of een brave echtgenoot was hij zeker niet. Veel diepgang of complexiteit krijgt deze vertelling echter niet mee, en dat is jammer. Bovendien weet de koddige, speelse, zeer schetsmatige tekenstijl (die duidelijk verwantschap vertoont met die van Roald Dahl-illustrator Quentin Blake) zeker geen 300 pagina’s lang te overtuigen. Dit is een dik boek met slechts een mager verhaal: een gemiste kans. (AG)


Robin
‘De zoon van Rembrandt’,
Blloan/Ballon Media, 304 blz., €19,95.
**

24 October 2012, 18:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina