Strip Turnhout


Recensie

Jazz Maynard (Raule & Roger)

Ik wil hem kennen, de lezer die deze strip in een keer tot zich neemt en alle plotlijnen en personages uit elkaar weet te houden. Het is niet zo erg als bij Dostojewski, maar veel scheelt het niet. Erg op elkaar lijkende dames en heren bevolken hier een bewust ingewikkeld gemaakt verhaal van corruptie en geweld. De cynische toon waarop het geheel is gezet, doet wat aan ‘Sin City’ denken.

Allemaal fout dus? Nee, zeker niet. De gehaaide striplezer zal allicht genieten van de puzzel die zich in dit verhaal voor hem/haar ontrolt, en heel zeker van de ongelooflijk knappe tekeningen. Vogel- en kikkerperspectief creëren een levendigheid die je enkel in een film voor mogelijk houdt. De plaatjes zijn telkens monochroom gehouden, maar tonen onderling een esthetische en originele kleurwisseling. Uiterst verzorgd, deze bundel van drie, en heel geschikt voor wie – tijdens de lange winteravonden bij die strak ontworpen ingebouwde gashaard – niet opkijkt tegen een paar keer herlezen. (IV)


Raule & Roger
‘Jazz Maynard’
Ballon Media/Blloan,  144 blz., €29,95.
***

24 October 2012, 15:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina