Strip Turnhout


Recensie

I kill giants (Ken Niimura & Kelly)

Barbara Thorson vecht met haar demonen. Op school is ze onhandelbaar en voor leeftijdsgenoten is ze onmogelijk te vriend te houden. Ze verbergt een groot geheim dat haar in haar fantasiewereld doet vluchten. Ze wil klaar zijn om tegen de reuzen te vechten. Ze bouwt dag na dag haar verdediging hoger op. Ze glijdt steeds verder weg in haar fantasie en stuit daarbij op het groeiende onbegrip van haar omgeving.

De Amerikaan Joe Kelly is vooral bekend van superheldenstrips als ‘Deadpool’ en ‘Spider-Man’. ‘I Kill Giants’ is van een heel andere orde. Het verhaal van Barbara wordt doorspekt met verschillende fantasy-elementen, maar uiteindelijk gaat het over de wreedheid van het alledaagse leven. De moeizame aanvaarding bij Barbara krijgt het grootste deel van de aandacht. Het maakt ‘I Kill Giants’ tot een bijzonder beklijvende en meeslepende strip.

Voor tekenaar J.M. Ken Niimura was dit album in 2009 zijn eerste langere werk. Hij is bij uitstek een internationaal auteur die voortdurend overal invloeden opsnuift. Zijn fragiele, wat krasserige variant op de mangastijl is geschikt voor dit ook al erg fragiele verhaal. Met ‘I Kill Giants’ maakt Blloan een geslaagde oversteek naar de Amerikaanse comics. (MB)


J.M. Ken Niimura & Joe Kelly
‘I Kill Giants’,
Blloan/Ballon Media, 192 blz., €19,95.
****

24 October 2012, 09:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina