Strip Turnhout


Recensie

Doubt (Tonogai)

‘Doubt’ is gebaseerd op het in Japan immens populaire rollenspel Rabbit Doubt (bij ons ook gespeeld onder de naam ‘Weerwolven van Wakkerdam’). In dit rollenspel moeten konijnen de wolf die zich in hun midden verschuilt, ontmaskeren. De wolf probeert de konijnen één voor één te verschalken en te doden. In deze strip draait het om een gruwelijk spelletje waarbij het leven van de spelers daadwerkelijk op het spel staat.

Vijf vrienden die elkaar kennen via het spel Rabbit Doubt hebben afgesproken elkaar voor het eerst in het echt te ontmoeten. Eerder toevallig krijgen ze het gezelschap van een vriendin van één van de spelers. Ze hebben een leuke tijd tot ze plotseling wakker worden in een verlaten psychiatrische instelling. Al snel doen ze een gruwelijke ontdekking. Eén van hen werd aan de muur genageld. Rabbit Doubt wordt plotseling levensecht gespeeld.

‘Doubt’ kent een erg boeiende start. In het eerste hoofdstuk  maken we kennis met de spelers, en in het tweede barst de actie van het spel al onmiddellijk los. Een beklijvende thriller. (KS)


Yoshiki Tonogai
‘Doubt’ (vier delen),
Kana, 208 pagina’s, €8,50.
***

25 October 2012, 11:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina