Strip Turnhout


Recensie

Murena 5: De zwarte godin (Dufaux & Delaby)

Stripscenarist Jean Dufaux ontwikkelde zich stilaan tot het kleine broertje van Jean Van Hamme. Vrijwel alle reeksen waar Van Hamme als scenarist zijn naam aan verbond, haalden monsteroplages; met Dufaux lijkt het (enkele occasionele tegenvallers niet te na gesproken) dezelfde weg op te gaan.

Voor de steeds populairder wordende reeks Murena, waarin hij de aandacht focust op het tijdperk van Keizer Nero, ging hij scheep met de Waalse realistische tekenaar Philippe Delaby. In dit vijfde album uit de reeks, ‘De Zwarte Godin’, mag die zijn kunstjes tonen in een lange scène tijdens de wagenrennen.

Murena heeft vooralsnog niet de dramatische spankracht die de romans van Robert Graves over dezelfde periode wel hedden (o.a. ‘I, Claudius’), maar het ooit spraakmakende Alex van Jacques Martin, waarvan nog af en toe vrij kleurloze nieuwe albums verschijnen, hebben ze toch al ingehaald en feestelijk langs rechts voorbijgestoken. (MG)


Jean Dufaux & Philippe Delaby,
‘Murena 5: De zwarte godin’, Dargaud, 50 blz., 5,25 €.
***

Tegelijk met dit vijfde deel verscheen ook een gebonden bundeling met daarin de eerste vier albums van de reeks.

11 October 2012, 14:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina