Strip Turnhout


Recensie

Het kruis van Cazenac 8: De dood van de tijger (Boisserie & Stalner)

De populaire Cazenac-reeks is al een hele tijd een van de paradepaardjes uit de goedgevulde Dargaudstal. Dit achtste deel speelt zich grotendeels af in het broeierige Egypte van tijdens de Eerste Wereldoorlog. Boisserie geeft het scenario een pseudo-historisch tintje mee: Engelsen en Fransen nemen al een voorschot op hun nakende overwinning en maken de nodige afspraken om het Afrikaanse continent onderling te verdelen. De gebroeders Cazenac moeten echter de hidden agenda van de Franse regering proberen uit te voeren, wat voor de nodige complicaties zorgt. De wat zweverige nevenintrige rond de sjamanistische achtergrond van Etienne Cazenac blijft hier gelukkig wat op de achtergrond, zodat je met een vlot spionageverhaal te maken krijgt dat spijtig genoeg weinig beklijvend is.

Ook in dit album laat Stalner weer zien dat hij een degelijke tekenaar is met veel oog voor detail, iets wat ook al duidelijk was in zijn vroegere reeksen ‘Ketens van vuur’, ‘Malheig’ en ‘Malemort’. Deze derde cyclus werd afgesloten met het negende album, ‘De vijand’. (MS)


Pierre Boisserie & Eric Stalner 
‘Het kruis van Cazenac 8: De dood van de tijger’, Dargaud, 48p., € 7,50.
***

16 October 2012, 11:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina