Strip Turnhout


Recensie

Tanatos 3: Het mysterie van de Lusitania (Convard & Delitte)

Een goed avontuur – of het nu over een roman, een film of een strip gaat staat of valt met de geloofwaardigheid van de bad guy van het verhaal. Wat zou Harry Potter zijn zonder Voldemort, Clint Eastwood zonder Lee Van Cleef, Lambik zonder Krimson?

‘Tanatos’ (het oud-Griekse woord  voor ‘dood’) is een kruising tussen de ‘Batman’ van Bob Kane en een anti- James Bond die met de meest geavanceerde apparatuur het begin van de 20ste eeuw op stelten zet. Convard (‘Derde Testament’) speelt voor zijn scenario wel een beetje leentjebuur bij de ‘Mission Impossible’-verhalen, maar weet heel handig bepaalde historische feiten in het verhaal te smokkelen zonder dat het geheel ongeloofwaardig wordt. In dit derde deel verweeft hij de ramp met de Lusitania van mei 1915 in het spannende scenario. En hier is het niet de Duitse marine, maar wel Tanatos himself die de kruiser tot zinken brengt. O ja, er loopt ook nog een detectiveduo in de strip rond. Maar dit wordt nog maar eens buitenspel gezet door het ongrijpbare hoofdpersonage. Ongemeen spannend dus. (MS)


Didier Convard & Jean-Yves Delitte
‘Tanatos 3: Het mysterie van de Lusitania’, Glénat, 56 blz., €14,50.
****

17 October 2012, 09:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina