Strip Turnhout


Recensie

Reiziger: Heden 1 (Boisserie, Stalner, Bourgne & Guarnido)

‘Reiziger’ is een conceptserie van 13 delen die handelt over een niet zo alledaagse held die door gebruik te maken van een zogenaamd kwantumgen door de tijd kan reizen. Been there, done that? Niet echt! Het lijkt wel of Tarantino, ‘Back to the future’ en ‘Terminator’ door een mangel gehaald heeft, maar wel netjes de gore scènes eruit geknipt heeft om een R-rating te vermijden.

Het scenario is dus redelijk inventief opgebouwd en bovendien vermijdt Boisserie de valkuilen van het scifi-genre, zodat ook niet-Trekkies een aangename leeservaring hebben. Bourgnes stijl past trouwens beter bij deze reeks dan die van Stalner die de eerste cyclus ‘Toekomst’ tekende. Doordat er verschillende tekenaars meewerkten kon de reeks in amper vierjaar tijd afgewerkt worden. Dat Guarnido hiervoor zijn ‘Blacksad’ een aantal sabbatjaren gunde, moeten we er jammer genoeg bijnemen. (MS)


Pierre Boisserie, Eric Stalner, Marc Bourgne & Juanjo Guarnido
‘Reiziger: Heden 1’, Glénat, 48 blz., €14,50
***

17 October 2012, 11:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina