Strip Turnhout


Recensie

Reiziger: Heden 1 (Boisserie, Stalner, Bourgne & Guarnido)

‘Reiziger’ is een conceptserie van 13 delen die handelt over een niet zo alledaagse held die door gebruik te maken van een zogenaamd kwantumgen door de tijd kan reizen. Been there, done that? Niet echt! Het lijkt wel of Tarantino, ‘Back to the future’ en ‘Terminator’ door een mangel gehaald heeft, maar wel netjes de gore scènes eruit geknipt heeft om een R-rating te vermijden.

Het scenario is dus redelijk inventief opgebouwd en bovendien vermijdt Boisserie de valkuilen van het scifi-genre, zodat ook niet-Trekkies een aangename leeservaring hebben. Bourgnes stijl past trouwens beter bij deze reeks dan die van Stalner die de eerste cyclus ‘Toekomst’ tekende. Doordat er verschillende tekenaars meewerkten kon de reeks in amper vierjaar tijd afgewerkt worden. Dat Guarnido hiervoor zijn ‘Blacksad’ een aantal sabbatjaren gunde, moeten we er jammer genoeg bijnemen. (MS)


Pierre Boisserie, Eric Stalner, Marc Bourgne & Juanjo Guarnido
‘Reiziger: Heden 1’, Glénat, 48 blz., €14,50
***

17 October 2012, 11:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina