Strip Turnhout


Recensie

Lou! 3: Het autobuskerkhof (Neel)

Sinds het megasucces van ‘Titeuf’ in het Franstalige deel van de wereld, maken verschillende uitgevers werk van fantasierijke strips voor kinderen. Glénat heeft uiteraard ‘Titeuf’ zelf in huis, brengt (in het Frans dan toch) het fantastische ‘Mamette’ op de markt, en lijkt – alvast kwalitatief – ook met ‘Lou!’ een hoogvlieger in huis te hebben. Lou, een opgroeiende puber, ergert zich te pletter aan haar verliefde ouders, heeft problemen met haar vriendinnetjes en mist haar vriendje Paul. Meer heeft Julien Neel niet nodig om een complexloze strip voor jonge meisjes te maken, die hij bovendien op een vrij persoonlijke manier vorm geeft. Niet de lijnen zijn de dominerende factor in de tekeningen van Neel, wel de kleurvlakken. Het ziet er prachtig uit. Vergis u wel niet: de avonturen van Lou mogen er dan wel warm en sprookjesachtig uitzien, ze gaan ook ergens over. Een heel fijne kinderstrip, die ook te zien is als animatieserie. (MG)


Julien Neel
‘Lou! 3: Het autobuskerkhof’, Glénat, 48 blz., € 6,50.
****

16 October 2012, 13:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina