Strip Turnhout


Recensie

Vinci 1: De gebroken engel (Convard & Chaillet)

Met zijn magnum opus ‘De geheime driehoek’ concipieerde Didier Convard een degelijk opgebouwde historische thrillerreeks die zich vooral in de middeleeuwen afspeelde. Met deze Vinci verlegt hij het zwaartepunt naar de renaissance en bombardeert hij homo universalis Leonardo da Vinci tot protagonist. Hoewel dit hoofdpersonage een beetje doodgeknuffeld is door recente literaire publicaties, weet Convard er een spannende pageturner van te maken en zet hij de lezer herhaaldelijk op het verkeerde been.

Milaan wordt opgeschrikt door een aantal verschrikkelijke moorden waarbij telkens het gezicht van het slachtoffer vakkundig weggesneden wordt. Leonardo wordt nauwlettend in het oog gehouden… Gilles Chaillet voelt zich als een vis in het water bij de uitwerking van de indrukwekkende decors, maar net als die gebouwen blijven zijn personages redelijk doods, een euvel dat we ook herkennen in zijn eigen reeks ‘Vasco’. Toch zijn we benieuwd welke twists Convard nog meer heeft aangebracht in het tweede en afsluitende deel. (MS)


Didier Convard & Gilles Chaillet
‘Vinci 1: De gebroken engel’, Glénat, 56 blz., €15,50.
***

16 October 2012, 16:17 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina