Strip Turnhout


Recensie

Vinci 1: De gebroken engel (Convard & Chaillet)

Met zijn magnum opus ‘De geheime driehoek’ concipieerde Didier Convard een degelijk opgebouwde historische thrillerreeks die zich vooral in de middeleeuwen afspeelde. Met deze Vinci verlegt hij het zwaartepunt naar de renaissance en bombardeert hij homo universalis Leonardo da Vinci tot protagonist. Hoewel dit hoofdpersonage een beetje doodgeknuffeld is door recente literaire publicaties, weet Convard er een spannende pageturner van te maken en zet hij de lezer herhaaldelijk op het verkeerde been.

Milaan wordt opgeschrikt door een aantal verschrikkelijke moorden waarbij telkens het gezicht van het slachtoffer vakkundig weggesneden wordt. Leonardo wordt nauwlettend in het oog gehouden… Gilles Chaillet voelt zich als een vis in het water bij de uitwerking van de indrukwekkende decors, maar net als die gebouwen blijven zijn personages redelijk doods, een euvel dat we ook herkennen in zijn eigen reeks ‘Vasco’. Toch zijn we benieuwd welke twists Convard nog meer heeft aangebracht in het tweede en afsluitende deel. (MS)


Didier Convard & Gilles Chaillet
‘Vinci 1: De gebroken engel’, Glénat, 56 blz., €15,50.
***

16 October 2012, 16:17 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina