Strip Turnhout


Recensie

De mysteries van Osiris 3: De samenzwering van het kwaad (Jacq, Charles, Charles & Roels)

De Franse Egyptoloog Christian Jacq slaagt er als geen ander in om op een bevattelijke manier de gecompliceerde samenleving van het Oude Egypte duidelijk te maken voor de doorsnee geschiedenisleek. Vooral zijn vijfdelige geromantiseerde biografie rond Ramses II vond gretig aftrek en is al aan heel wat herdrukken toe.

Het echtpaar Charles hertaalde zijn vier boeken ‘De mysteries van Osiris’  (die trouwens nog geen Nederlandse vertaling kregen) naar de strip. Hoewel elk boek netjes verdeeld wordt over twee stripalbums, moet de vertelling vaak toch te snel gaan, zodat er bij elk album te veel losse eindjes overblijven. Gelukkig blijft de ingenieuze spanningsopbouw van het origineel ook hier wel overeind.

De tekeningen van Roels zijn een mengeling van Philippe Francq (‘Largo Winch’) en Jacques Martin (‘Alex’) en passen dus perfect bij het thema van dit historisch avonturenverhaal. Alleen jammer dat hij voor de cover een andere tekenstijl gebruikt, want zijn geschilderde cover is duidelijk minder van kwaliteit dan het binnenwerk. (MS)


Christian Jacq, Maryse Charles, Jean-François Charles & Benoît Roels
‘De mysteries van Osiris 3: De samenzwering van het kwaad’, Glénat, 48 blz., €11,50.
***

18 October 2012, 17:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina