Strip Turnhout


Recensie

De vampier van Benares 1: De nachtbeesten (Bess)

Georges Bess is een productief tekenaar, die eerder al van zich deed spreken met ‘De blanke lama’ en ‘Pema Ling’. ‘De vampier van Benares’ is een trilogie waarin hij zijn liefde voor het Verre Oosten, een vampierenverhaal en een thriller tot één geheel versmelt. Dat lukt vrij aardig, met een verhaal over een Brit die op zoek is naar een vriend die verdwenen is, en in de Indische stad Benares op een donkere en duistere ‘stad onder de stad’ stoot – een spiegelwereld waar het er behoorlijk gruwelijk aan toe gaat.

‘De vampier van Benares’ is met vakmanschap gemaakt, maar lijdt aan het euvel waaraan veel fantasy- en horrorstrips lijden: het zijn goedgemaakte vingeroefeningen in een populair genre, maar je krijgt het er als lezer warm noch koud van. Marketingmensen kunnen deze strips perfect plaatsen en in een verkoopbaar hokje steken, als lezer vraag je je af waarom je verondersteld wordt steeds maar weer meer van hetzelfde te moeten lezen. (ZS)


Georges Bess
‘De vampier van Benares’ 1: De nachtbeesten’,
Glénat, 48 blz., €14,50.
***

25 October 2012, 10:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina