Strip Turnhout


Recensie

De grote dode 3: Blanche (Loisel, Mallié)

Met het derde deel van ‘De grote dode’ zet het team onder leiding van grootmeester Loisel opnieuw goed werk neer. De auteurs slaan bovendien een stuk verder de duistere weg in die al in het vorige deel was aangegeven. Blanche, het titelpersonage van dit album, is een angstaanjagend kind met duivelse ogen – een aandenken dat Pauline in haar buik meedroeg bij haar terugkeer uit de parallelle elfenwereld die zij en Erwan tijdens de voorafgaande delen verkenden. Wat precies de rol van Blanche zal zijn in het verdere verhaal is nog niet duidelijk. Dit derde deel bouwt echter een sublieme spanning op die de lezer doet hopen dat hij dit keer geen drie jaar hoeft te wachten op het vervolg. Naast het scenario van Loisel en Djian verdient ook het tekenwerk van Vincent Mallié en de inkleuring van François Lapierre (cfr. voor beiden ook ‘Op zoek naar de tijdvogel’) lof. Zij geven ‘De grote dode’ een visuele sfeer mee die het tekenwerk van Loisel waardig is zonder er een flauw afkooksel van te worden. Respect. (AG)


Loisel, Mallié e.a.
‘De grote dode 3: Blanche’,
Glénat, 58 blz., €14,50.
****

24 October 2012, 10:34 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina