Strip Turnhout


Recensie

Titeuf 11: De zin van het leven (Zep)

De nakende publicatie van een nieuwe Titeuf is coté francophone steevast groot nieuws. Een paar miljoen albums zijn er ondertussen al over de toonbank gegaan, waarbij de reeks vooral het jonge publiek bereikt waarvan wordt gezegd dat het niet meer in strips geïnteresseerd is. In het Nederlands taalgebied loopt het voorlopig zo’n vaart niet. Is dat jammer? Misschien wel. ‘Titeuf’ is immers een leuke strip, die het wel meer van de sfeer dan van de grappen moet hebben. Het is al veel vaker gezegd, maar deze strip over het gekuifde jongetje Titeuf doet ons ook in de eerste plaats aan ‘Biebel’ denken, de gagstrip over het jongetje met het grote hoofd van Ikke (alias Marc Legendre). Niet dat Zep die strip zal gekend hebben, maar de leefwereld van Titeuf vertoont grote gelijkenissen. Steeds meer albums verschijnen in Nederlandse vertaling. Een toe te juichen inhaalbeweging. (ZS)


Zep
‘Titeuf 11: De zin van het leven’, Glénat, 48 blz., €6,95.
***

16 October 2012, 17:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina