Strip Turnhout


Recensie

Doctor Carnacki: De uil en de pussycat 2 (Vande Wiele & Nieuwenhuis)

The Avengers zonder John Steed, zo zou je Doctor Carnacki kunnen omschrijven. Afgezien van het maatpak en de bolhoed tekenen alle elementen uit deze jaren zestigreeks immers present: de fraai gevormd, in nauwsluitende stretchpakjes gestoken Emma Peel-lookalike Alice Carnacki, oer-Britse omgevingen als kastelen in mistige landschappen, een scheut onverklaarbaar mysterie en een flinke dosis psychedelica. Van de Wiele en Nieuwenhuis leven zich zichtbaar uit in het genre. De gestroomlijnde zwartwittekeningen sluiten daar perfect bij aan en dragen de sfeer.

In dit tweede deel van ‘De uil en de pussycat’ werpen de auteurs echter nog méér vragen op, al krijg je hier en daar al een vaag antwoord. Daardoor blijf je na het lezen van dit tweede boekje wat op je honger zitten. Deel drie lezen is daarom de boodschap. (HO)


Maarten Vande Wiele & Stefan Nieuwenhuis,
‘Doctor Carnacki: De uil en de pussycat 2’, geen paginering, 5 €.
***

11 October 2012, 14:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina