Strip Turnhout


Recensie

Over naar jou (Van Aken & Paquet)

Tekenaar Phillip Paquet (‘Yume’) sloeg de handen in mekaar met theatermaker Adriaan Van Aken. Dat resulteerde in een tweedelige strip, een tentoonstelling en een soundtrack van componist Youri Van Uffelen. Rond de theatertekst ‘Over naar jou – weer over naar jou’ bouwde Paquet het verhaal op van een werkzoekende twintiger ten tijde van de verkiezingen in het multiculturele Antwerpen. Zijn dagelijkse beslommeringen rond werk, geld, zijn lief en de ergerlijk politiek-sloganeske praat op televisie worden verstoord wanneer er tussen enkele bevolkingsgroepen rellen uitbreken.

Het samengaan van de introspectieve theatertekst en de fraaie zwartwitstrip levert een opvallend ritmisch geheel op, dat de lezer meesleurt door herkenbare alledaagse situaties. De hoofdfiguur bekijkt de wereld vanop een afstand. Tot een gebeurtenis tijdens de rellen hem aan het eind van dit eerste deel lijkt wakker te schudden. ‘Lijkt’, want in het tweede album, ‘Weer over naar jou’, valt te ontdekken of dat ook zo is. (HO)


Van Aken, Paquet,
‘Over naar jou’, Bries,
****

11 October 2012, 11:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina