Strip Turnhout


Recensie

Over naar jou (Van Aken & Paquet)

Tekenaar Phillip Paquet (‘Yume’) sloeg de handen in mekaar met theatermaker Adriaan Van Aken. Dat resulteerde in een tweedelige strip, een tentoonstelling en een soundtrack van componist Youri Van Uffelen. Rond de theatertekst ‘Over naar jou – weer over naar jou’ bouwde Paquet het verhaal op van een werkzoekende twintiger ten tijde van de verkiezingen in het multiculturele Antwerpen. Zijn dagelijkse beslommeringen rond werk, geld, zijn lief en de ergerlijk politiek-sloganeske praat op televisie worden verstoord wanneer er tussen enkele bevolkingsgroepen rellen uitbreken.

Het samengaan van de introspectieve theatertekst en de fraaie zwartwitstrip levert een opvallend ritmisch geheel op, dat de lezer meesleurt door herkenbare alledaagse situaties. De hoofdfiguur bekijkt de wereld vanop een afstand. Tot een gebeurtenis tijdens de rellen hem aan het eind van dit eerste deel lijkt wakker te schudden. ‘Lijkt’, want in het tweede album, ‘Weer over naar jou’, valt te ontdekken of dat ook zo is. (HO)


Van Aken, Paquet,
‘Over naar jou’, Bries,
****

11 October 2012, 11:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina