Strip Turnhout


Recensie

The First Book of Hope & The Second Book of Hope (Musturi)

De titel heeft al een hoop(!) ironie te verbergen, want veel positiefs of optimistisch schuilt er niet in de twee boekjes van Tommy Musturi die bij Bries uit de kast zijn gevallen. De hoofdfiguur is een buikige lagereklasser, die temidden van de meest gewone dagelijkse activiteiten diepe denk- en zegsels de wereld instuurt. Van op zijn toilet, model plank met gat, weet hij bijvoorbeeld de teloorgang van ons aller jeugd te duiden. En hij trekt de kar geheel alleen. Tussen de filosofische overpeinzingen door krijgt hij wel eens een grauw en een snauw van een vrouwmens te verduren, maar die blijft onzichtbaar, louter klankbord dus.

De tekeningen houden het midden tussen ‘Boerke’ en Kim. We vinden bij Musturi trouwens zowat hetzelfde contrast terug dat die twee Vlamingen zo graag op ons loslaten: een volmaakt onschuldig ogende tekening die een zure, sarcastische boodschap overbrengt. Af en toe is de doordenker wat vergezocht, maar wie van niet vanzelfsprekende, nonsensicale normen en waarden houdt, zit hier best goed. (IV)


Tommy Musturi,
‘The First Book of Hope’ en ‘The Second Book of Hope’, Bries, ?????? blz., € 10 per deel. (Engelstalig)
***

12 October 2012, 15:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina