Strip Turnhout


Recensie

Mick Mac Adam: De amazone der duisternis (Benn, Brunschwig, Runberg)

Het is niet altijd gemakkelijk om volgen. Dit album is een vervolg op het album ‘De Knockers’ dat verscheen bij Dargaud. Omdat deze uitgeverij stopte met de Nederlandstalige uitgave van ‘Mick Mac Adam’, vult Arcadia (dat al de ‘oude’ delen van de reeks voor zijn rekening nam) deze leemte op. En het moet gezegd worden: het is een mooi verzorgde uitgave geworden met als extraatje een uitgebreid dossier rond het vroegere werk van André Benn. Dit alles kan echter niet verhullen dat het verhaal zelf nogal aan de slappe kant is. Adam zet zijn zoektocht naar Lady Vickie Pinckott verder tot blijkt dat deze Britse pilote de kant van de Duitse bezetter heeft gekozen en met haar driedekker heel wat schade aanricht onder de Franse luchtmacht. In een parallelle verhaallijn proberen de oorlogsvoerende partijen ook gebruik te maken van een mythisch volkje, de Kobbels, om de Grote Oorlog te kunnen winnen. Een hele hap! Gelukkig wist Benn met zijn sfeervolle zwart-wittekeningen ten dele de meubelen te redden. (MS)


André Benn, Luc Brunschwig, Sylvain Runberg,
‘Mick Mac Adam: De amazone der duisternis’, vzw Arcadia, 48 blz. (+ 20 blz. extra dossier), € 18,95.
**

12 October 2012, 14:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina