Strip Turnhout


Recensie

Big Joe (Malik)

Tekenaar Malik is momenteel vooral bekend van de  jaarlijkse Valentijnskraker rond het engeltje Cupido, maar in de vorige eeuw maakte hij ook enkele realistische strips, o.m. rond de  Charles Bronson-kloon ‘Archie Cash’.

Uitgeverij Arcadia bracht bij haar tienjarig jubileum een bundeling van enkele van Maliks ‘Big Joe’-verhalen op de markt. Big Joe is een gorilla die samen met de tiener Anton, diens oom Piet en de sprekende beo Speak Easy nogal voorspelbare avonturen beleeft, waarin ook wat plaats geruimd wordt voor een vleugje slapstick.

De reeks was indertijd geen lang leven beschoren en helemaal onterecht kunnen we de negatieve evaluatie van de toenmalige Robbedoes-top niet noemen, hoewel Maliks tekeningen best wel te genieten zijn. Arcadia levert weerom een tot in de puntjes verzorgde uitgave af van een langvergeten reeks, maar moet zich stilaan beginnen afvragen of nostalgische drijfveren voldoende verantwoording bieden om een stripfiguur als ‘Big Joe’ vanonder de mottenbollen te halen. (MS)


Malik
‘Big Joe’, Arcadia, 58 blz. (+ dossier),  € 18,95.
**

16 October 2012, 12:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina