Strip Turnhout


Recensie

De Zingari: De schreeuw van de stomme (Follet & Delporte)

De inkt van Stripgids 7, waarin Hec Leemans de lof zong van tekenaar René Follet, was nog niet droog, of vzw Arcadia bracht een voorbeeldige uitgave van enkele verhalen van de tekenaar op de markt, op scenario van de vorig jaar overleden Yvan Delporte. Wie er nog aan zou twijfelen, krijgt hier het levende bewijs dat Follet inderdaad een begenadigd tekenaar is. Deze hier in zwart-wit afgedrukte verhalen over een circusfamilie verschenen halverwege de jaren ’80 in het weekblad Robbedoes. Het tekenwerk van Follet doet hier wat aan dat van Hans G. Kresse denken, terwijl Delporte met zijn scenario’s bewijst dat hij ook niet voor de hand liggende onderwerpen durfde behandelen. Zowel tekeningen als scenario getuigen van groot vakmanschap. ‘De Zingari’ is een strip die de geschiedenis van het beeldverhaal niet heeft veranderd, maar wel een zoveelste bewijs van de kunde en de vaardigheid van zowel Delporte als Follet. (TH)


René Follet & Yvan Delporte
‘De Zingari: De schreeuw van de stomme’, vzw Arcadia, Millenium-reeks, 68 blz., € 18,95.
***

16 October 2012, 13:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina