Strip Turnhout


Recensie

De verborgen grenslijn 1: De purperen dageraad (Juszezak & Parras)

Tekenaar Antonio Parras kennen we hier nog van het degelijke sciencefictionverhaal ‘De haas van Mars’. Thematisch gezien verandert hij het geweer serieus van schouder en zet hier nu een sfeervol 19de-eeuws Londen neer, weliswaar in een geheel eigen steampunkversie. Dit vrij particuliere genre (waarbij de verhalen zich meestal afspelen in het Victoriaanse Engeland en waarin stoom de rol van de elektriciteit heeft overgenomen) lijkt alsmaar aan populariteit te winnen, gezien het grote aantal publicaties dat dezelfde lijn volgt (om met ‘Hauteville House’ en ‘Empire’ maar de belangrijkste te noemen).  Deze ‘Verborgen grenslijn’ steekt er qua verhaal zeker met kop en schouders boven uit omdat Juszezak het een hoog Edgar Allan Poe-gehalte meegeeft: een getormenteerde hoofdfiguur wordt verplicht om mee op zoek te gaan naar een Jack The Ripperachtige moordenaar. Hoewel de moordenaar op het eind van het album gevonden wordt, zijn er nog genoeg onbeantwoorde vragen die de uitgave van het tweede deel, ‘Saba’, rechtvaardigen. (MS)


Erik Juszezak & Antonio Parras
‘De verborgen grenslijn 1: De purperen dageraad’, Bee Dee, 48 blz., € 9,95. 
****

16 October 2012, 12:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina