Strip Turnhout


Recensie

Nabije ontmoetingen van de vleermuisorde (Close encounters of the batkind) (Vlerk e.a.)

Let op: dit betreft een project. Stripauteur Vlerk stuurde aan dertien collega’s eenzelfde pagina, voorstellende een vleermuismens en de tekst ‘Eindelijk was het dan zover. Ik stond jarenlang oog in oog met hem die ik jarenlang gevolgd had. Hij zag er zó anders uit…’. Die collega’s hebben daar, elk naar eigen godsvrucht en vermogen, hun verbeelding op losgelaten. Dat levert een ongelooflijk hilarische beestenboel op. Sommige auteurs blijven in de buurt van de Batman- en Robinlijn, andere gaan zich te buiten aan Super- en Spidermanexcessen, al dan niet in combinatie met Pino van Sesamstraat.

En wie gehoopt had dat het met deze fantasieën al snel de erotische kant op zou gaan, komt gelukkig niet bedrogen uit. Nasale porno, peuterpraktijken, kortom onzedelijke handelingen van de homo-, hetero- en travestieorde worden hier getoond.(IV)

Vlerk e.a.,
Nabije ontmoetingen van de vleermuisorde (Close encounters of the batkind). Amsterdam, Sherpa, 2006. 96 blz., 14,95 €.

11 October 2012, 14:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina