Strip Turnhout


Recensie

Nabije ontmoetingen van de vleermuisorde (Close encounters of the batkind) (Vlerk e.a.)

Let op: dit betreft een project. Stripauteur Vlerk stuurde aan dertien collega’s eenzelfde pagina, voorstellende een vleermuismens en de tekst ‘Eindelijk was het dan zover. Ik stond jarenlang oog in oog met hem die ik jarenlang gevolgd had. Hij zag er zó anders uit…’. Die collega’s hebben daar, elk naar eigen godsvrucht en vermogen, hun verbeelding op losgelaten. Dat levert een ongelooflijk hilarische beestenboel op. Sommige auteurs blijven in de buurt van de Batman- en Robinlijn, andere gaan zich te buiten aan Super- en Spidermanexcessen, al dan niet in combinatie met Pino van Sesamstraat.

En wie gehoopt had dat het met deze fantasieën al snel de erotische kant op zou gaan, komt gelukkig niet bedrogen uit. Nasale porno, peuterpraktijken, kortom onzedelijke handelingen van de homo-, hetero- en travestieorde worden hier getoond.(IV)

Vlerk e.a.,
Nabije ontmoetingen van de vleermuisorde (Close encounters of the batkind). Amsterdam, Sherpa, 2006. 96 blz., 14,95 €.

11 October 2012, 14:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina