Strip Turnhout


Recensie

Esther Verkest 4: Verschwunden (Kim)

Kim heeft zich ontwikkelt tot misschien wel de meest veelzijdige Vlaamse tekenaar van zijn generatie. Hij is op zoveel fronten actief dat een mens er het noorden bij zou verliezen, maar vrijwel overal slaagt hij erin zeer regelmatig dodelijk grappig uit de hoek te komen. Of het nu in strips of in cartoons is.

‘Verschwunden’ is het vierde deel uit Kims ‘Ester Verkest’-reeks, die werd voorgepubliceerd in P-Magazine. Qua uiterlijk hoort superbabe Esther Verkest zeker thuis in dat blad; karakterieel is ze toch geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Wat Pino van Sesamstraat, een stel kabouters en een argeloze dakloze hier aan de lijve mogen ondervinden.

Kim bevond zich hier op het toppunt van zijn kunnen, en heeft een hilarisch, érg onderhoudend album afgeleverd. (MG)


Kim,
‘Esther Verkest 4: Verschwunden’, Oogachtend, geen paginering, ???? €
****

11 October 2012, 13:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina