Strip Turnhout


Recensie

Huishulp (Van de Perre)

Dat Gerolf Van de Perre als schilder begon, is zijn strips meer dan aan te zien. Het verhaal dat hij te vertellen heeft, geeft hij de vorm van een opeenvolging van schilderijen, gouaches en zelfs af en toe bewerkte en beschilderde foto’s. Toch heeft hij oog voor de bladschikking en compositie, wat bij dit soort artistieke strips wel eens een zwak punt pleegt te zijn.

Dat hij kon schilderen wisten we al, maar Van de Perre vervolmaakt zich ook als verteller steeds verder. Het verhaal dat hij in ‘Huishulp’ vertelt is scherper en nog beter gecomponeerd dan in zijn met de VPRO-debuutprijs bekroonde eersteling ‘Steenstof’. Tegen dezelfde Chinese achtergrond als in dat boek, krijgen we een parabel over macht en liefde voorgeschoteld, een bewerking van Wagner’s opera ‘Die Walküre’ zelfs. Heel mooi boek. (TH)


Gerolf  Van de Perre,
‘Huishulp’, Oogachtend, geen paginering, € ????.
****

15 October 2012, 11:17 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina