Strip Turnhout


Recensie

Mira 1: Ik ben van nature optimistisch (Ilah)

http://www.depoort.com/frontend/files/blog/images/source/mira1.jpgToen Ilah voor het eerst haar opwachting maakte in de krant ‘De Morgen’ met ‘Cordelia’, waren wij zéér gecharmeerd. Nee, zoiets hadden we nog niet. Cordelia was zowel als personage als als stripreeks met niks te vergelijken. Werd Ilah aanvankelijk nog te vaak opgevoerd als “die vrouwelijke tekenaar over vrouwelijke thema’s”, in de loop van een paar jaar veroverde ze haar eigen plaatsje onder de zon.

Even leek het erop dat ze in herhaling zou gaan vallen, dat ‘Cordelia’ een format zou worden. Of het er mee te maken heeft dat ze ook ‘Mira’ begon te maken voor het weekblad Flair weten we niet, maar sindsdien vinden wij Ilah weer zeer goed bezig. Het lijkt erop dat ze in de ranzigheidjes die de jonge vrouw Mira zich permitteert een deel van haarzelf kwijt kan, zodat ze in ‘Cordelia’ veel vrijer kan ademen, en die reeks opnieuw kan uitvinden. Met een klein verschil, weliswaar: ‘Mira’ is aardig, ‘Cordelia’ is geweldig. (ZS)


Ilah,
‘Mira 1: Ik ben van nature optimistisch’, Oogachtend, geen paginering, € ????.
***

15 October 2012, 09:55 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina