Strip Turnhout


Recensie

Mira 1: Ik ben van nature optimistisch (Ilah)

http://www.depoort.com/frontend/files/blog/images/source/mira1.jpgToen Ilah voor het eerst haar opwachting maakte in de krant ‘De Morgen’ met ‘Cordelia’, waren wij zéér gecharmeerd. Nee, zoiets hadden we nog niet. Cordelia was zowel als personage als als stripreeks met niks te vergelijken. Werd Ilah aanvankelijk nog te vaak opgevoerd als “die vrouwelijke tekenaar over vrouwelijke thema’s”, in de loop van een paar jaar veroverde ze haar eigen plaatsje onder de zon.

Even leek het erop dat ze in herhaling zou gaan vallen, dat ‘Cordelia’ een format zou worden. Of het er mee te maken heeft dat ze ook ‘Mira’ begon te maken voor het weekblad Flair weten we niet, maar sindsdien vinden wij Ilah weer zeer goed bezig. Het lijkt erop dat ze in de ranzigheidjes die de jonge vrouw Mira zich permitteert een deel van haarzelf kwijt kan, zodat ze in ‘Cordelia’ veel vrijer kan ademen, en die reeks opnieuw kan uitvinden. Met een klein verschil, weliswaar: ‘Mira’ is aardig, ‘Cordelia’ is geweldig. (ZS)


Ilah,
‘Mira 1: Ik ben van nature optimistisch’, Oogachtend, geen paginering, € ????.
***

15 October 2012, 09:55 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina