Strip Turnhout


Recensie

I love Paris (Vande Wiele & Raven)

Na het korte drieluik ‘Doctor Carnacki’ slaagt Maarten Vande Wiele er in ons te overtuigen met deze zogenaamde graphic trash novel. Zijn voorliefde voor de glamour en glitter van de jetsetwereld kanaliseert hij in ‘I love Paris’ tot het pittige verhaal van de jonge meisjes Hope, Chastity en Faith. Alle drie zijn ze tot veel bereid om de top te bereiken.

Waar Vande Wieles vorige strips vooral opvielen door de gestileerde grafiek, blinkt dit nieuwe verhaal uit door zijn staalharde satire op de carrièremaatschappij. Zo deed ‘I love Paris’ ons regelmatig terugdenken aan Hanco Kolks sublieme ‘Meccano’. Wellicht heeft Erika Ravens ervaring als scenariste dit album een eind op weg geholpen. Het is overigens een aangenaam weerzien met de winnares van de Bronzen Adhemar 1987, na een lange stilte op stripvlak.

Ook het tweede, afrondende deel ‘I hate Paris’ is ondertussen verschenen, dit keer op scenario van Peter Moerenhout. Ondanks de lieflijk roze kaft voorspellen we onze drie heldinnen met een titel als deze alvast geen happy end. (MB)


Maarten Vande Wiele & Erika Raven
‘I love Paris’, Oogachtend, 112 blz., €14,00.
***

18 October 2012, 10:41 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina