Strip Turnhout


Recensie

Conrad: het heilig boek der wijsheden (Schouteden & Schildermans)

http://www.comicstripshop.com/images/database/gSyEcYio1Kw1lrovnxIXNiet dat we Koen Schouteden en zijn vaste inkleurster Nele Schildermans nu al veel kansen toedichten in het commerciële circuit. Maar met hun in eigen beheer uitgegeven ‘Conrad. Het heilig boek der wijsheden’ laten ze wel zien erg veel vooruitgang geboekt te hebben tegenover hun debuut ‘Charoon & het I.M.F.’ uit 2005. ‘Conrad’ is een verhaal dat de mosterd duidelijk gehaald heeft bij ‘Monthy Python and the Holy Grail’ (met bij wijze van knipoog zelfs een gastoptreden van de Brug des Doods uit de film), en spitst de aandacht toe op een wat doelloos rondtrekkende ridder in een onbestemd land.

Veel pretenties hebben de makers van de strip niet, en dat siert hen. Er zitten nog wel wat fouten in het tekenwerk, de pogingen om archaïsch Nederlands te gebruiken leiden hier en daar echt tot slecht Nederlands… Allemaal waar, maar het neemt niet weg dat ‘Conrad’ de sympathiekste eigen beheeruitgave is die wij in lange tijd in handen hebben gekregen. (ZS)


Koen Schouteden & Nele Schildermans
‘Conrad: het heilig boek der wijsheden’, Elenneok (eigen beheer), 32 blz., €7,95.
**

18 October 2012, 11:05 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina