Strip Turnhout


Recensie

De wilde vlucht 2: De haviken (Galandon & Monin)

Voor het eerste deel van dit tweeluik ‘De witte dame’ oogstte het jonge duo Galandon en Monin overal lovende kritieken. Hoewel het droevige verhaal over een joods jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog niet echt wereldschokkend was, werd de krop in de keel bij het lezen alsmaar dikker en keek je toch vol verwachting uit naar dit tweede deel. Hoofdpersonage Simon is ondertussen in Auschwitz beland en wordt daar geconfronteerd met de bikkelharde realiteit. Door zijn aangeboren talent om met vogels om te gaan, heeft hij gelukkig een voetje voor bij de gemene kampcommandant.

Deze reeks moet het vooral hebben van een knap opgebouwde sfeerschepping en de subtiele uitwerking van de verschillende personages. De sobere tekenstijl van Monin past perfect bij het trage verhaal. Als het auteursduo erin slaagt om dit knappe niveau aan te houden, lacht de toekomst hen toe. (MS)


Laurent Galandon en Arno Monin
‘De wilde vlucht 2: De haviken’, Saga Uitgaven, 48 blz., € 7,99.
****

11 October 2012, 15:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina