Strip Turnhout


Recensie

De wilde vlucht 2: De haviken (Galandon & Monin)

Voor het eerste deel van dit tweeluik ‘De witte dame’ oogstte het jonge duo Galandon en Monin overal lovende kritieken. Hoewel het droevige verhaal over een joods jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog niet echt wereldschokkend was, werd de krop in de keel bij het lezen alsmaar dikker en keek je toch vol verwachting uit naar dit tweede deel. Hoofdpersonage Simon is ondertussen in Auschwitz beland en wordt daar geconfronteerd met de bikkelharde realiteit. Door zijn aangeboren talent om met vogels om te gaan, heeft hij gelukkig een voetje voor bij de gemene kampcommandant.

Deze reeks moet het vooral hebben van een knap opgebouwde sfeerschepping en de subtiele uitwerking van de verschillende personages. De sobere tekenstijl van Monin past perfect bij het trage verhaal. Als het auteursduo erin slaagt om dit knappe niveau aan te houden, lacht de toekomst hen toe. (MS)


Laurent Galandon en Arno Monin
‘De wilde vlucht 2: De haviken’, Saga Uitgaven, 48 blz., € 7,99.
****

11 October 2012, 15:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina