Strip Turnhout


Recensie

Sam Lawry (Richez, Mig & Chetville)

G.I. Sam Lawry loopt in Vietnam een hoofdwonde op en heeft vanaf die dag bloedstollende toekomstvisioenen. Hij is namelijk in staat om te voorspellen hoe zijn strijdmakkers aan hun einde komen. Als dan op een dag ook zijn broer het legertje kanonnenvlees komt vervoegen… Hoewel het basisidee niet bijster origineel is en er al genoeg verhalen rond toekomstvoorspellers op de markt zijn, is het vooral de exotische setting die het hem doet. En doordat je via Lawry’s visioenen meer weet dan de rest van zijn peloton, krijg je zelfs medelijden met de meest sadistische killer. In het tweede tweeluik volgen we Lawry’s avonturen aan het thuisfront en wordt er meer plaats ingeruimd voor een verdere karaktertekening van het hoofdpersonage. Scenarist Richez heeft zijn sporen al verdiend met de beklijvende ‘Messenger’-reeks waarbij hij ook samenwerkt met tekenaar Mig (en waar net ook deel 4 van verschenen is). Vanaf het derde deel neemt Chetville de tekenpen over en diens rauw-realistische stijl komt de reeks alleen maar ten goede.  Saga heeft met deze uitermate spannende reeks een echt toppertje in haar fonds. (MS)


Hervé Richez, Mig & Chetville
‘Sam Lawry’ (1, 2, 3 en 4), Saga uitgaven, 48 blz., €7.99 per deel.
****

16 October 2012, 16:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina