Strip Turnhout


Recensie

Pyramides – delen 1 tot 3 (Quella-Guyot & Balland)

Een erotisch geladen detectivetrilogie die zich afspeelt in het 19de eeuwse Egypte… Daar willen wij onze steen van Rosetta wel even voor opzij leggen.

Didier Quella-Guyot is in stripmiddens voorlopig nog een grote onbekende (buiten deze reeks vonden we alleen nog ‘Le marathon de Safia’, een one shot rond een moslimmeisje dat droomt van een atletiekcarrière), maar levert hier een onderhoudend verhaaltje af rond een bende veteranen van Napoleon die een loodzwaar drama met zich mee torsen.

De ‘weakest link’ hier is tekenares Sophie Balland. Deze vaste inkleurster van Mitton mag eindelijk eens de eerste viool spelen, maar dat is dus geen onverdeeld succes. Zo is hoofdpersonage Rochelle onbedoeld een van de lelijkste protagonisten uit de recente stripgeschiedenis en missen de achtergronden de nodige zwierigheid. Vaak is de inhoud belangrijker dan de vorm, maar voor een strip gaat dat jammer genoeg niet altijd op… (MS)


Didier Quella-Guyot & Sophie Balland
‘Pyramides – delen 1 tot 3’, Saga, 48 blz., €7,99 per deel.
**

18 October 2012, 10:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina