Strip Turnhout


Recensie

Heer der dolende zielen 4: Het beest (Vehlmann & Bonhomme)

Al voor de vierde keer beleeft de gesjeesde medicijnenstudent Jean-Baptiste Poulain een huiveringwekkend avontuur. Deze keer gaat hij op zoek naar een groot yeti-achtig monster dat een aantal Frans-Zwitserse grensdorpen terroriseert.

Het mooie aan deze reeks is dat Vehlmann uitermate veel aandacht besteedt aan de karaktertekening van het hoofdpersonage zodat deze serie veel meer is dan de zoveelste held-meets-griezel-reeks en je nooit het idee krijgt dat er iets ongeloofwaardigs gebeurt.

Bonhommes tekeningen hebben weinig franjes, maar zijn sublieme kadrering tilt het album nog een paar treden hoger. Hoewel het verhaal zich grotendeels afspeelt in de bergen, weten de auteurs een echte huis-clos-sfeer te creëren en is de spanning op elke pagina te snijden. Kortom:  een reeks die je met plezier een tweede én derde keer ter hand neemt. Vehlmann is trouwens goed op dreef, want ook de reeks ‘Alleen’ (met Gazzotti) is een echte topper. (MS)


Fabien Vehlmann & Matthieu Bonhomme
‘Heer der dolende zielen 4: Het beest’, Dargaud, 52 blz., €7.95.
****

16 October 2012, 16:37 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina