Strip Turnhout


Recensie

Empire USA (Desberg, Griffo & Mounier)

In de 500+ turf ‘Virtual History’ verzamelde geschiedkundige Niall Ferguson een aantal goed gedocumenteerde ‘What if…’-verhalen: boeiend om lezen, maar vaak nogal zware kost. Scenarist Desberg doet deze denkoefening nog eens dunnetjes over in deze zesdelige stripreeks. Wat zou er gebeuren als  de Amerikaanse president na een zware bomaanslag alle lakens naar zich toetrekt en van de VS van A een christelijk-fundamentalistische staat maakt?

Hoewel het gegeven op zich natuurlijk een originele invalshoek biedt, zien we op dit moment vooral een scenarist die worstelt met een overvloed aan personages en bijgevolg teveel informatie op de lezer loslaat. Waarom deel 2 begint met een samenvatting van zomaar even 5 (vijf!) bladzijden, is ons ook een raadsel.

De uitgeverij maakt echt wel een megaproject van deze reeks. Desberg mocht zich omringen met het kruim van tekenaars uit de Dargaudstal (naast Griffo en Mounier volgen bv. ook nog Juszezak en Reculé)  en werd bovendien bijgestaan door Yann om de dialogen op punt te zetten. (MS)


Stephen Desberg, Griffo, Alain Mounier e.v.a.
‘Empire USA’, (delen 1 tot 6), Dargaud, 48blz., €5,75 per deel.
***

16 October 2012, 17:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina