Strip Turnhout


Recensie

Necromancy – boek 1 (Nury & Manini)

Dat stripmakers ons soms opzadelen met de vreemdste combinaties qua genre en personages, verbaast ons al lang niet meer. Soms werkt het zelfs, zoals bijvoorbeeld in de recente ‘Tanatos’-reeks.

De geforceerde mix van een maffia- en een zombieverhaal die het auteursduo ons hier voorschotelt, deed ons echter met heimwee teruggrijpen naar die ouwe Rode Ridder waarin hij de aarde, à la sword & sorcery, redt van een buitenaardse invasie, niet echt het sterkste nummer uit de reeks. Alle clichés van beide genres vinden wel ergens een plaatsje in deze ‘Necromancy’: vuurgevechten, voodoopriesters, smokkelaars, droogleggingen, je kunt het zo gek niet bedenken. Met zijn andere reeksen (‘W.E.S.T.’, ‘De meester van Benson Gate’) weet Nury nochtans wel de juiste toon te treffen. Het probleem ligt dus waarschijnlijk grotendeels bij tekenaar Manini die wel een Hermann op speed lijkt, maar nergens diens niveau haalt. Hij beperkt zich dus ons inziens beter tot het schrijven van scenario’s, iets wat hij met ‘De wet van de Kanun’ perfect deed.

In 1972 werd de gelijknamige film met Orson Welles ook al neergesabeld door de critici. Misschien rust er dan toch ergens een vloek op dit gegeven? (MS)


Fabien Nury & Jack Manini
‘Necromancy – boek 1’, Dargaud, 56 blz., €7,95.
*

17 October 2012, 11:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina