Strip Turnhout


Recensie

XIII Mystery 1: De Mangoest (Dorison & Meyer)

In de spin-off ‘XIII Mystery’ (Dargaud laat z’n paradepaardje nu eenmaal niet graag naar de slachtbank leiden) is de eerste hoofdrol weggelegd voor de Mangoest, de meedogenloze killer die Rowland, Fly, Shelton en de andere XIII- alter ego’s serieus het leven zuur maakte.

Scenarist Dorison is ‘en pleine forme’ (zie zeker ook zijn reeksen ‘Het derde testament’  en het gelaagde ‘Long John Silver’) en weet hier in een inventieve biografie dit belangrijk nevenpersonage een geloofwaardige identiteit te bezorgen. Meyer heeft een aantal pagina’s de tijd nodig om de juiste toon te treffen en deelt zeker niet de documentatiemanie van Vance, maar levert –op de platte cover na – zeker geen slecht werk af. Twaalf delen volgen nog (12 + 1 = … inderdaad!)  onder supervisie van Van Hamme himself. Dorison heeft de lat wel erg hoog gelegd voor de rest. (MS)


Xavier Dorison & Ralph Meyer
‘XIII Mystery 1: De Mangoest’, Dargaud, 60 blz., €5,75.
****

17 October 2012, 09:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina