Strip Turnhout


Recensie

XIII Mystery 1: De Mangoest (Dorison & Meyer)

In de spin-off ‘XIII Mystery’ (Dargaud laat z’n paradepaardje nu eenmaal niet graag naar de slachtbank leiden) is de eerste hoofdrol weggelegd voor de Mangoest, de meedogenloze killer die Rowland, Fly, Shelton en de andere XIII- alter ego’s serieus het leven zuur maakte.

Scenarist Dorison is ‘en pleine forme’ (zie zeker ook zijn reeksen ‘Het derde testament’  en het gelaagde ‘Long John Silver’) en weet hier in een inventieve biografie dit belangrijk nevenpersonage een geloofwaardige identiteit te bezorgen. Meyer heeft een aantal pagina’s de tijd nodig om de juiste toon te treffen en deelt zeker niet de documentatiemanie van Vance, maar levert –op de platte cover na – zeker geen slecht werk af. Twaalf delen volgen nog (12 + 1 = … inderdaad!)  onder supervisie van Van Hamme himself. Dorison heeft de lat wel erg hoog gelegd voor de rest. (MS)


Xavier Dorison & Ralph Meyer
‘XIII Mystery 1: De Mangoest’, Dargaud, 60 blz., €5,75.
****

17 October 2012, 09:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina